Uncategorized

Lite om nyårsmusik

Nyår är en kväll som många väntar på speciellt efter jultider. Då vill man att det nya året skall börja och för att säga adjö till det gamla firar man oftast med fest och champagne. Oftast samlar man ett gäng vänner och äter nyårsmiddag för att sedan dricka några alkoholhaltiga drinkar eller alkoholfria. Då brukar man även vilja spela lite nyårsmusik för att komma in i rätt feststämning. Här kan det skiljas åt vilken musik som spelas då smaken är som baken, det vill säga delad. Vissa föredrar att lyssna på de senaste låtarna på musiklistan medan andra föredrar riktiga klassiker som ABBA och liknande. Det finns även låtar som är speciellt gjorda för att spelas på nyårsafton och ett exempel är Happy New Year från ABBA.

Blanda nytt med gammalt

Tack vare dagens teknik kan man spela och göra upp långa listor online för festliga tillställningar. Det gör att man i förtid kan förbereda en rolig och peppande spellista som får alla på humör. Där kan man även se till och mixa olika sorters låtar så alla gäster blir glada. Vissa blir peppade av house musik medan andra föredrar lite lugnare toner. Huvudsaken är att alla gäster trivs och behöver man tips på bra nyårslåtar kommer det några här: New Years Day med U2, New Years Eve med svenska bandet First Aid Kit och den klassiska låten The Final Countdown med svenska Europe. Ett tips är att blanda nya låtar med gamla klassiker för att komma upp i riktigt bra stämning. Bra musik tillsammans med god mat och gott sällskap är a och o för en lyckad nyårskväll och nyårsafton. Behöver man extra pepp kan man slänga till med den passande titeln: ”Tonight i’m gonna party like it’s 1999” från artisten Prince.

Var förbered innan nyår

För att musiken skall orka hålla igång hela kvällen kan ett tips vara att skaffa en powerbank med tryck i personlig stil för extra laddning. Spelar man exempelvis musik från sin mobil går det åt rätt mycket batteri. En powerbank är lösningen då den kan ladda upp en mobil till fullt batteri. På så sätt behöver inte nyårsnatten sluta utan man kan dansa tills det blir morgon. För att sammanställa denna text är det bra om man fixar en grym spellista innan för att slippa fixa det under kvällens gång. Då kan man själv vara med i firandet och fokusera på att dansa och ha kul medan musiken sköter sig själv. Har man apparater som har dåligt bättre är det bra att införskaffa sig en powerbank så musiken orkar hålla igång lika länge som en själv.