Musik

Lite om Reggae

Reggae är en väldigt särpräglad, unik och rytmisk typ av musik som har sitt ursprung på den karibiska ön Jamaica. Den uppkom under 1960- och 1970-talet och har sedan dess spridits över stora delar av världen. Förutom själva musikstilen så finns det en väldigt utpräglad kultur kring musiken, vilket bland annat kan märkas på klädstilen som ofta utgörs av mycket färger och stora huvudbonader. Dessutom är cannabis en stor och viktig del inom musikstilen och stilen har i viss mån kommit att symbolisera bruket av cannabis världen över.

Den överlägset största och mest betydande artisten är Bob Marley  som tillsammans med sitt band the Wailers spred musikstilen över hela jorden. Han anses över huvud taget som en av historiens mest viktiga musiker och har gjort klassiska låtar så som till exempel Buffalo Soldier, No woman no cry och I shot the sheriff. Många av Bob Marleys texter utmärks av att de är politiska.

Reggae kännetecknas musikmässigt av väldigt speciella takter som ofta är ganska lugna i sitt utförande. Musikstilen är stor än idag över hela världen och Bob Marleys låtar spelas flitigt över radion i de flesta länder. Genren har en förmåga att hela tiden återupplivas.