Musik

Musik med lugnande effekt

Idag finns det flertal saker man kan använda sig av när man vill koppla av. En av de mest använda verktygen är just musik och det finns många låtar och sånger som är inriktade för att skapa en mer lugnande effekt. Det finns låtar som är specifikt utformade så att du verkligen kan släppa allt och bara koppla av. Det finns många olika sorters musik att lyssna på för att få en lugnande effekt, men vanligast är de låtar och sånger som har så kallade binolaur beats i dem. I dessa låtar finns det speciella ljudvågor som skapar just en lugnande effekt, dock behöver man lyssna på dessa låtar med hörlurar. Det som sker är att höger och vänster hörlur gör ifrån sig varsina ljud från respektive hörlur, som gör så att dina öron skapar ett ytterligare tredje ljud, på grund av de olika ljuden i respektive hörlur. Det är just liknande ljud som finns med i andra lugnande och klassiska låtar som t.ex Mozart.

Studier visar att musik kan hjälpa vissa sjukdomar

Förutom att musik kan ge dig en lugnande effekt, så finns det dessutom andra bra saker med just musik. Studier visar också att musik musikterapier kan förebygga och lindra flera olika sjukdomar, allt från åderförkalkning till depression. Musik kan dessutom hjälpa dig att minska risken med att få inflammationer där det egentligen inte behövs, eftersom studier sett att signalämnet interleukin minskar när man lyssnar på musik. Just detta ämne skickas ut om celler i kroppen har börjat uppfatta en retning så att vita blodkroppar bildas, som startar olika försvarsreaktioner som till exempel inflammationer. Nu finns det till och med tester där de hjälper demenssjuka genom att låta dem lyssna på musik. Om forskningen fortsätter inom just musikterapi och hur mycket musik faktiskt påverkar vår kropp och vårt sinne, desto mer och bättre saker lär vi komma fram till vad musik kan hjälpa oss med. Då kanske vi också börjar inse att all musik faktiskt påverkar oss, oavsett vilken slags musik det är vi lyssnar på. Musik ger inte bara ifrån sig en viss känsla, det är mycket mer komplicerat än så.

Allt beror egentligen på dig

Det som är toppen med musik idag är att man verkligen kan lyssna på musik var man än befinner sig. Oavsett om du sitter på ett flyg halmstad stockholm, om du befinner dig i Malmö eller när du är på solsemester i Thailand, så har du idag alltid möjlighet att ta med just din favoritmusik, var du än är. Att ta med sig lugnande musik är alltid ett bra alternativ, speciellt om man skulle lida av ångest eller panikattacker. Musiken kan på så sätt hjälpa dig att komma i balans genom att ge dig rätt sinnesro, så att du känner dig mer bekväm i situationen som du befinner dig i. Skulle du dessutom åka runt på semester och helt plötsligt hitta ett perfekt meditationsställe, så hade det varit perfekt att ha en spellista med musik som skapar en härlig känsla och atmosfär. Skapa en spellista redan idag och lägg in massor med lugnande låtar, du vet aldrig när det kan behövas!