Uncategorized

Peppa dig med musik

Det finns olika sätt att peppa sig själv på och ett sätt är att ta hjälp av musik. Att börja träna är för många ett mål, men det är få som skapar sig en riktig träningsrutin som är hållbar. Har du svårt för att komma igång med ditt första träningspass eller tycker du att det är svårt att fortsätta, så kan du ta hjälp av peppande musik för att hålla motivationen uppe.

Att se men inte göra

Studier visar att hjärnan inte vet skillnaden på att själv utföra en uppgift eller att se någon annan göra det. Exempelvis kan du bli lika peppad och motiverad till träning bara genom att titta på någon annan som tränar. En vanlig sådan företeelse är när vi sitter och tittar på en match när vårat favoritlag spelar. Vi är minst lika engagerade och peppade på att vinna som vårat favoritlag. Hjärnan tror helt enkelt att vi är med i matchen, trots att vi bara tittar på.

Peppa dig med bild och musik

Vill du bli pepp och få upp din motivation för träning till högre nivåer? Ta i så fall fram din imac 27 och sök upp träningsfilmer på Youtube. På Youtube finns mängder av klipp på människor som utför alla möjliga typer av träningspass. Välj att se en träningsform som passar dig och din smak. Dessutom kan du lyssna på peppande musik efter att du har tittat på klippen, så att känslan av pepp och motivation håller i sig längre. Då blir nämligen inte avståndet mellan “att se” och “att göra” lika stort och det blir därmed lättare att ta sig i kragen och bara göra det.