— Okategoriserade —

Lite om punk

Punk är en musikstil som växte fram under 1970-talet och som kan sägas vara en underkategori och utveckling av rockmusiken. Det är en rörelse som framför allt var populär i Storbritannien, men musikstilen har också varit populär i länder som Australien och USA. Punken har också producerat många klassiker i Sverige  med band som bland andra Ebba Grön.

Musikstilen var också en subkultur och en punkare kan ses från en mils avstånd. En typisk punkare har skinnväst med mycket nitar av olika slag och så kallad “tuppkam” som har fått sitt namn eftersom håret ser ut som kammen på en tupp. Det står ofta rakt upp i mitten och har en särskild färg.

Punk har med tiden kommit att beteckna allt som är emot det kommersiella, vilket var mycket viktigt inom musikstilen. Punken var i mångt och mycket en proteströrelse och det är ofta ganska låg kvalitet på inspelningar. Dessutom är det vanligt att musikerna inte är speciellt skickliga. Trots detta är punken historiskt sett en väldigt populär musikstil och det var många som gillade den äkta och genuina känslan i musiken.